Urban Art Forms Festival 2015 – beharangozó

Foreign Beggars UAF 2015

A tegnapi nap folyamán egy bemelegítő estével kezdetét vette az Urban Art Forms fesztivál az ausztriai Wiesenben (Rétfalu).
Ez az elektronikus zenei fesztivál nagyszerű bemelegítés lesz az idei soproni VOLT fesztiválhoz!

Az esemény Facebook oldala: https://www.facebook.com/events/430285897118462/

Az esemény helyszíne Soprontól mindössze 20 km-re található, így könnyedén megközelíthető akár biciklivel, vonattal vagy autóval is. Idén tért vissza újra Wiesenbe a fesztivál, mert a korábbi években Wiener Neustadtban és Grazban is megszervezték. A közelsége és az idei felhozatal miatt kötelező számunkra is a részvétel! A csütörtök esti hip-hop estén még sajnos nem tudtunk ott lenni a pénteki munka miatt, de biztosan felfokozott volt a hangulat a Dope D.O.D., Foreign Beggars formáció előadásán. Az este húzózenekara pedig a Die Antwoord volt. A dél-afrikai rap-rave együttes nagy népszerűségnek örvend Ausztriában.

A pénteki nap során már teljes gőzzel fog üzemelni a fesztivál két nagyszínpada és további három-négy kisebb színpada. Az este sztárfellépője egyértelműen Sven Väth (http://www.facebook.com/SvenVaethOfficial), a német elektronikus zene egyik kiemelkedő alakja. A világ techno-keresztapája bizonyára elhozza a fesztivállakóknak az ibizai partik hangulatát, noha az időjárás nem annyira kedvez számukra, ugyanis maximum 20 fok körül lehet a nap folyamán. Az éjszaka további részében a nagyszínpadon Camo & Krooked (https://www.facebook.com/CamoKrooked) osztrák drum’n’bass dj. páros fűti majd a hangulatot. A srácok az elmúlt években töretlenül szárnyalnak a tört ütemek világában. Minden albumukon ápolják a hagyományos drum’n’bass vonalat, de nyitnak további stílusok felé is, mint például a drumstep és dubstep.
A Future Beatz színpadon már a kora estétől dübörög majd a drum’n’bass. Egészen hajnalig rophatják majd műfaj szerelmesei. A fellépők között képviselteti magát a Hospital Recordsból ismert lágyabb zenékkel operáló S.P.Y. (https://www.facebook.com/thespymusic) de a keményebb, darálósabb zenéket is képviselik majd a későbbi órákban például a holland Noisia (https://www.facebook.com/noisia) formáció, vagy a brit Audio (https://www.facebook.com/AudioUK).

A szombati nap egyik fő attrakciója Deadmau5 (https://www.facebook.com/deadmau5). A kanadai house zenét játszó lemezlovas az extravagáns felszerelése miatt is kerül mindig a középpontba (világító egérfejben keveri a lemezeket). Őt követi a tavalyi VOLT fesztiválon is fellépő Netsky (https://www.facebook.com/netskymusic). A fiatal belga srác élőhangszeres zenészekkel kiegészített fellépése remélhetőleg itt is megismétlődik majd.
A Future Beatz színpad ezen az estén is egyedi élményt nyújt majd az ott tombolóknak. A drum’n’bass zenéhez visszatérő SPOR (https://www.facebook.com/sporlifted) idén új albummal kedveskedett a rajongóknak. Több évig a dubstep zene világában bolyongó dj. idén visszatért a gyökereihez. Fellépését hatalmas várakozás előzi meg a wieseni Ottakringer Arenában. Az este további részében is kellemes talpalávalóra rophatják a táncot az egybegyűltek. Itt lesz velünk Calyx & Teebee (https://www.facebook.com/CalyxTeeBee), Etherwood (https://www.facebook.com/etherwood), The Prototypes (https://www.facebook.com/THEPROTOTYPES), DC Breaks
(https://www.facebook.com/DCBreaks) és még további világhírű lemezlovasok is.

Induljon tehát a hétvége! Irány Wiesen, Ausztria! Mindenkinek jó bulizást!

Urban Art Forms Festival 2015 – beharangozó bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Urban Art Forms Festival 2015 – Élménybeszámoló | Fesztivál-idő

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.