Urban Art Forms Festival 2015 – Élménybeszámoló

Fesztivál selfie

A hétvége során zajlott az ausztriai Wiesen mellett az Urban Art Forms fesztivál (beharangozó itt). A bejáratott fesztiválhelyszín ezúttal is kiváló házigazdának minősült. Az erdők és hegyek által körülvett helyszín minimálisan zavarja a környék lakosságát, ám mégis könnyen megközelíthető (~negyed órás gyalogútra van a falutól).

A területen több bár és étkező is üzemel fesztiválok idején. Összességében elmondható, hogy azért inkább az osztrákoknak érheti ez meg, vagy azoknak, akik Ausztriában dolgoznak. A csapolt sör (Ottakringer) 4,5 Euro, az ásványvíz (fél literes) 2,5 Euro, az ételválaszték leszűkül a gyorskajákra: hotdog, hamburger átlagosan 4-5 Euroba kerülnek. A helyszínen két nagy terület van, ahol koncertezhetnek a zenekarok, játszhatnak a dj-k. Sajnos az időjárás nem feltétlenül kedvezett a bulizóknak, emiatt mi a korai indulás és a korai hazaérkezés mellett döntöttünk, mert az erdőben, hegyek között hajnalra lement már a hőmérséklet 5 fok környékére. Az eső pedig el-eleredt időszakosan.

Szivárvány

Szivárvány

A pénteki napon korán érkeztünk a fesztiválra, éppen elértük Bonobo fellépését. A mély és keményebb dallamok kellemesen megalapozták a későbbi hangulatunkat. Majd következhetett az Alix Perez, S.P.Y,. Phace & Misanthrop, The Upbeats turnusai. A kemény négy órás „masszív menetelés” után jobbnak láttuk, ha hazafelé vesszük az irányt, mivel a kollégám másnap reggel már indult egy triatlonversenyen. A hazafelé út sem telt unalmasan, mivel közbeiktattunk egy rendőrségi igazoltatást Siegendorfnál, de szerencsére a sofőrnél 0.0-át mutatott ki a szonda.

Fesztiválőrültek

Fesztiválőrültek

A szombat este is kalandosan kezdődött, mivel kollégámnak a triatlonverseny miatt le kellett vágnia magáról a karszalagot, de szerencsére megértőek voltak a sajtókasszánál és kicserélték neki a levágott szalagot egy hibátlanra, sőt még gratuláltak is, hogy a fesztivál mellett még versenyre is elment. Az estét Etherwood lágy dallamaival indítottuk, hogy utána The Prototypes már belecsapjon a lovak közé. DC Breaks is folytatta a hasonló stílusú és tempójú irányvonalat, de kollégám javaslatára belehallgattunk a The Glitch Mob nevű formáció előadásába is, ami engem különösen emlékeztetett a francia Birdy Nam Nam előadására. A srácok három lemezjátszón illesztették össze a zenéjüket, ami kimondottan bejött nekünk, nekem főleg, aki először hallottam őket. Este 11-től régi nagy kedvenceim Calyx & Teebee zenéltek, akik felvonultatták slágereiket még a 2000-es évek elejéről, de legújabb zenéiket is beleillesztették fergeteges mixükbe. Nem sokkal éjfél után következett Netsky élőben, aki már a tavaly VOLT fesztiválon is elkápráztatott minket, de rám akkor nem tettek annyira jó benyomást, mint most. Az MC, a billentyűsök, az énekes hölgy, de legfőképp a dobos srác hatalmas volt.

Netsky Live

Netsky Live

Utánuk még bekukkantottunk SPOR fellépésére, de azt kellett megállapítanunk, hogy ez nekünk már túl erős így a második nap végére és inkább hazafelé vettük az irányt abba a tudatban, hogy jövőre majd újra visszatérünk, mert nagyon jól éreztük magunkat és az elektronikus zenei szakma krémje megjelent idén is Wiesenben!

Kulcsszavak: , , ,