Beindult a hétvégi láz a SZIN 5. napján!

Véget ért a SZIN 5. napja, mely a hétvégén bulizó fesztiválozókat is lecsalogatta az Újszegedi Partfürdő területére. Ennek hatására a héten legtöbben ezen a napon látogattak ki a Szegedi Ifjúsági Napokra, így be is indult igazi hétvégi fesztiválhangulat, köszönhetően többek között a Szabó Balázs Bandája, a 30Y, a Hősök, a Majka & Curtis, valamint a Magna Cum Laude óriási sikert arató koncertjének.

Sokan már kora délután kilátogattak a SZIN-re, hogy körbe nézzenek a Civil Faluban, és kipróbálják a fesztivál vidámparkját vagy a Bag Jump-ot, ahol a bátor jelentkezők akár 10 méter magasból ugorhattak egy „óriáspárnára”, kipróbálva ezzel a szabadesés élményét. Délután 3-kor – a Nemzeti Bor Maraton által szervezett – Nagy Fesztivál Borteszt kínált érdekes programot a bor szerelmeseinek, ahol egy hungarikum borsor végigkóstolására és értékelésére volt lehetőség.

A koncertek sora délután 4-kor kezdődött, amikor is egyszerre három helyen kezdtek el dübörögni a hangfalak. A Live Arénában a Termimámor zenekar hozta el nekünk a punkos, funkys stílust, a Mizo Színpadon a Dorothy koncertezett, ahol a három csajszi férfiakat megszégyenítő módon zúzta a rockot, a Nagyszínpadon pedig az Ozone Mama csapott a húrok közé. A Nagyszínpad programjában ezt követően a Szabó Balázs Bandája akusztikus dallamokkal szórakoztatta a hőség ellenére kitartóan táncoló fesztiválozókat.

Balázs bandájának több tagja is részt vesz amúgy egy másik formációban is, melynek nemrég jelent meg első lemezük. A Derültégből lemezbemutató koncertje szeptember 12-én lesz az Akváriumban, ahova mi is ellátogatunk.

A metál kedvelői a Mizo Színpad felé vették az irányt, ahol a Leander Rising, majd a Road koncertezett, míg a hip-hop bulira éhes közönség a Hősöket hallgathatta végig a Live Arénában. Ugyanitt 8 órától a Majka & Curtis formáció lépett fel, akikről már a mostani, első SZIN-es fellépésükön kiderült, hogy túlnőtték a Live Aréna koncertsátrát. Eközben a Nagyszínpadon már tartott a 30Y koncert, ahol a fiúk felpörgették a közönséget előkészítve a terepet a Magna Cum Laude-nak. Mező Misiék hozták a tőlük megszokott hangulatot, több ezer ember táncolt a Vidéki sansonra és a Pálinka dalra, így könnyedén SZINezték újra a fesztivált.

A Live Arénában az Intim Torna Illegál töltötte meg a sátrat, majd a Bohemian Betyars alternatív népzenéire táncolhatták át magukat szombatra a fesztiválozók, végül Reyez zárta a napot és pörgette reggel 4-ig a lemezeket. Mindeközben a Mizo Színpadon Dj JoeR által kevert zenékre buliztunk, a Groovehouse-zal énekeltük a „Hajnal’-t, majd a közönség között sétáló Kozsóval daloltuk a legnagyobb Ámokfutó slágereket.

SZIN 5.nap

A Wake Up Szeged Party Arénában egész éjszaka elektronikus zenei ínyencségeket hallgathattunk, 21 órákor Hansol kezdte a mixelést, majd őt Robin, illetve James Cole követte. Fél 1-től Nick Warren pörgette a lemezeket, aki egyenesen Angliából érkezett hozzánk. Fellépett még Jay Lumen és Duff & Shabaam, de a PizzaFutár Silent Discoban is hajnalig tartó bulizásban lehetett részünk.

Kulcsszavak: , ,