“F*ck the fence”

Margaret Island, Halott Pénz, Punnany Massif, Belga, Ganxsta Zolee és a Kartel, Subscribe, Dubioza kolektiv. Csak hogy néhány nagy nevet említsünk, akik koncertjükkel fergeteges hangulatot varázsoltak a Szegedi Ifjúsági Napok 4. napjára.

Igazi napsütéses nyári hangulatban telt a SZIN 4. napja, a borongós időjárásnak már nyoma sem volt. A reggeli ébredezéshez a Mizo Tejbár szolgáltatta a reggeli kakaót és a tejes kávét, majd indulhatott is egy újabb színes programokkal teli nap.

Számos izgalmas koncert és program közül csemegézhettek a kilátogatók, egymást követték a nagyszerű zenekarok a színpadokon. A Mizo Színpadon a frappáns nevű C.2.1. (szitu van) kezdte meg a csütörtöki koncertsorozatot, majd a Good Company akusztikus dallamokkal és virtuóz hegedűjátékkal szórakoztatta a közönséget. Egy stílusváltást követően a hardcore metált játszó Blind Myself csapata lépett a színre, akiket a Cadaveres zenekar követett. A rock zene kedvelői a délután folyamán nem csak a Mizo Színpadon, hanem a Live Arénában is élvezhették a rock’n ‘roll életérzést, ugyanis délután 4 órától a Quattro-X koncertezett, majd pedig a Turbo zenekar lépett fel.

SZIN 4.nap

A Nagyszínpadon a Margaret Island nyitotta a napot, és akusztikus, folkos popzenével örvendeztette meg a fesztiválozókat. Ezt követően a Halott Pénz varázsolt igazi fesztivál hangulatot az Újszegedi Partfürdőre. A koncert során ráadásként egy leánykérésnek is tanúi lehettünk a színpadon, a pozitív választ pedig a közönség ovációval és ujjongással fogadta.  A Halott Pénz koncert legvégén konfetti eső zúdult a tömegre, különleges élményt és látványt nyújtva minden jelenlévőnek. Nem sokkal később a sokak által várva várt Punnany Massif következett, ahol a fesztiválozók megtöltötték a színpad előtti teret és együtt énekelték a zenekarral a legnagyobb slágereket.

A Punnany Massif koncerttel párhuzamosan a Live Arénába a Bëlga hozta a rájuk jellemző óriási hip-hop bulit, olyannyira megtöltve a sátrat, hogy többen kívülről élvezték csak a koncertet. Ezután Ganxsta Zolee és a Kartel vitte tovább a hip-hop vonalat, majd az alternatív metál kedvelői örülhettek, ugyanis éjféltől a Subscribe zenekar lépett a színpadra. Őket a Konyha nevű zenekar követte, akik a 60-as 70-es évek hangzását hozták vissza, majd Gedzo egészen hajnal 4-ig szolgáltatta a talpalávalót.

SZIN 4.nap

Az este folyamán egy külföldi zenekart is köszönthettünk a Nagyszínpadon, a bosnyák Dubizoza kolektiv-et. A zenekar frenetikus hangulatot varázsolt a SZIN-re, ugyanis a rock, hip-hop, reggae, dub, valamint a boszniai folk zene elemeit ötvöző zenéjük hatására garantáltan ugrálásra és táncolásra késztettek minden jelenlévőt. A koncert végén pedig a zenekar még a kerítések ellen érzett utálatát is kifejezte, megöltve a színpadot azokkal az emberekkel, akik hajlandóak voltak átmászni a nézőteret körbevevő kordonon. “Fuck the fence!” – hangzott el jópárszor a színpadról.

Az elektronikus zenei stílus kedvelői a Wake Up Szeged Party Arénában bulizhatták végig az estét, ugyanis a SZIN 4. napján is jobbnál jobb dj-k pörgették a lemezeket. Viktor Smith és a Beatbros mixeire tombolhatott a közönség, őket követte Andro, majd pedig Lennard játszott a dj pult mögött egészen hajnal 4 óráig. A hajnalig tartó táncolásra a PizzaFutár Silent Disco is kiváló helyszínnek bizonyult, ugyanis reggel 6 óráig bulizott a külső szemlélő számára csendben táncoló tömeg.

Kulcsszavak: , ,