Tudod, hogy melyik budapesti Duna híd a legkönnyebb?

Ha kíváncsi vagy, regisztrálj gyorsan a DunaPest fesztivál alkalmából megrendezésre kerülő Pillérek és pilonok című Hosszúlépés sétára, ami június 18-án, szombaton és június 19-én vasárnap lesz! Na jó, lehet, hogy el is árulom…

A DunaPest fesztiválon a jövő héten (június 16-19 között) közel hatvan érdekesebbnél érdekesebb programon vehetsz részt, többek közt a fent említett Hosszúlépés sétákon is, de ezen kívül lesz még kiállítás, különleges installáció, színházi előadás, utcaszínház, koncertek, beszélgetések, gyermekeknek és családoknak szánt programok is, de még hajóépítő workshopot is találsz a repertoárban.

A teljes programot napi bontásban megtalálod a fesztivál hivatalos oldalán, de ami szerintünk a legvonzóbb:

skubi
Skubi: A Petőfi híd és MÜPA közötti Duna-parti szakaszon, a Gizella sétányon található fasor fáira helyez ki a Valyo 100 darab kis méretű kukucskáló dobozt, amelyben a nap által megvilágított árnyképek képregénnyé állnak össze. A képeket közösségi workshopok résztvevői készítik el.

Helyszín: Gizella sétány a Ludwig Múzeumnál

Időpont: június 16., 17:00-tól

 

Teatr Porywacze Cial: 

A kortárs lengyel színházi világ egyik legeredetibb színfoltja. Az előadásaikban és utcaszínházi performanszaikban humorosan reflektálnak a modern városi kultúrára és közegre. Két előadás is lesz:

The Body Snatchers TheatreCYCLISTS: Groteszk és abszurd parádé, amelyben egy csapat őrült karakter esküvői násznépként randalírozza végig a várost extrán felspécizett kerékpárokon. A menyasszony két keréken szökik az ajándékokkal a vőlegénye elől.

A program a Lengyel Intézettel közös szervezésben valósul meg.

Helyszín: Kiosk terasz, Március 15. tér

Időpont: június 17., 16:00

Funny facesFUNNY FACES: Nyolc színes, színészek által animált, másfél méter magas papírmasé fi gura ütemes zenére maszkabálozik a járókelők között és vonja be Fura arcok produkcióba.

Helyszín: Kopaszi-gát

Időpont: június 18., 10:00

 

Sodrásban - Slam PoetrySodrásban – slam poetry: A Fekete-tengerig 2850 km-t tesz meg a Duna, nyelveken, kultúrákon átfolyva hordja a szavakat a Fekete-erdő patakocskáitól.

A műsorban fellép Bohdan Piasecki (PL), valamint Gábor Tamás Indiana, Horváth Kristóf (Színész Bob), Kemény Zsófi , Pion István és Simon Márton, valamint az Amoeba zenekar.

Helyszín: Jászai Mari tér, hajóállomás

Időpont: június 19., 15:00

pillerek es pilonokPillérek és pilonok: Budát és Pestet ma tizenegy híd köti össze. Jóllehet ebből négy a világörökség része, keveset tudunk róluk. Naponta átkelünk rajtuk de nem is gondolnánk, hogy mennyi dráma és legenda övezi egy-egy híd megépülését. A Hosszúlépés sétáján most övék a főszerep. Utánajárunk történetüknek, korabeli jelentőségüknek és a ma álló hidak mellett mesélünk a már feledésbe merültekről is. Többek között kiderül, hogyan terveztek hídra metrót és hogy mivel telnek a napjai egy hídmesternek. Utánajárunk milyen politikai viták előzték meg egy-egy híd átadását, megidézzük a második világháború drámai eseményeit és elgondolkozunk azon, milyen új hidakra lehet még szüksége Budapestnek.

Helyszín: a Bálna Budapest dunai oldalánál a terasznál

Időpontok: június 18., 16:00 és június 19., 10:00

Jelentkezés: hosszulepes.org/dunapest

Keep in TouchingKeep in Touching: Egy kézfogás, ami húz és taszít egyszerre, manipulál, de támaszt is nyújt, és még akkor is megtart, ha már rég elengedtük egymást. Dányi Viktória és Nelson Reguera Perez táncosok ebből a mindennap ismételt, rutinszerű gesztusból indulnak ki, és azt járják körül, hogy mi minden rejlik két ember viszonyában. A táncelőadás három fejezetben három különböző variációt mutat fel játékosan és absztrakt módon, a nézőnek szabad asszociációs lehetőséget hagyva.

Helyszín: Szkéné – 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3., K épület, II.emelet

Időpont: június 18., 19:00

 

És akkor a megfejtés a fenti kérdésre: a legkönnyebb nagy Duna-híd Budapesten az Erzsébet híd, ami mindössze 6300 tonnás, az összes többi híd legalább egy nagyságrenddel több!

 

Kulcsszavak: , , , , , , ,

Tudod, hogy melyik budapesti Duna híd a legkönnyebb? bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Zenei programok a Dunapest fesztiválon | Fesztivál-idő

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.