A JANA színpadon a hazaiak legjava

A visszaszámlálás elkezdődött, ma már a világsztárok mellett a hazai könnyűzene legjava is Sopron felé indul, kezdődik a Telekom VOLT Fesztivál. A fesztiválon a JANA Színpad lesz a hazai zenekarok origója, ez a színpad ad otthont a legtöbb magyar produkciónak, de itt lép fel a Stereo MC’s is.

Már kora délután magyar zenei frissítőpontként fog működni szerdától a Telekom VOLT Fesztiválon a JANA Színpad, ahol a legaktuálisabb hazai bandák váltják majd egymást a legendás nagy öregekkel. „Örömmel adtuk ismét a nevét ennek a fantasztikus helyszínnek. Mint ahogy a Jana vizeken idézeteivel felbukkanó Louise L. Hay mondja “A szerelem és a szeretet minden kis zugban, sarokban ott rejtőzik”.  Legyen így a Jana színpadon is!” – mondja Krasovec Péter kereskedelmi- és marketingigazgató.

Már első este a hazai hip-hop két jelentős csapata,  Akkezdet Phiai és a tizenötödik évfordulót jubileumi turnéval megkoronázó Hősök, de itt lép fel Szabó Balázs Bandája is hamisíthatatlan szívhúron pengetésével és hegedű rock and rolljával.

Ha pedig már belemelegedtünk a fesztiválozásba, csütörtökön két legendás zenekar is itt játszik: a nemes egyszerűséggel csak a „magyar blueskirálynak” tartott Deák Bill Gyula, a Deák Bill Blues Banddel és a ricse-ricse kiáltásokkal felkonferált Beatrice. A két koncert között pedig az idén új nagylemezzel jelentkezett Péterfy Bori & Love Band szédít el minket az éjszakában.

A színpad egyetlen külföldi fellépője, a Stereo MC’s, akik Nagy-Britannia egyik legikonikusabb dance, hip-hop csapata, Connected című daluk 1992-ben minden hallójáratot megjárt és bent ragadt. Azóta állócsillagok a könnyűzene egén. Mert hiába az eltelt harminc év, a brit csapat a mai napig lesöpör a lábáról mindenkit. A csapat pénteken tízkor hódítja meg a JANA Színpadot, de a hazai vonalból a Hiperkarma, a Magashegyi Underground és a Bëlga is színre lép. A hajnalt pedig mi másra is köszönhetnénk, ha nem a ’90-es évek kínos pop slágereivel a Necc Party prezentálásában.

Magashegyi underground

És még a fesztivál utolsó napjára sem fogytunk ki az izgalmas magyar zenékből és zenekarokból: a délután legnagyobb hősei a Honeybeast és rajongóik lesznek, majd este a Middlemist Red húz bele bennünket a pszichedelikus örvénybe, utána pedig az Ivan & The Parazol ad zúzós rock and roll koncertet. A JANA színpad utolsó koncertjét a Kelemen Kabátban adja, a teljes programot pedig Beatman & Ludmilla szettje zárja egy búcsú bulival. Egy biztos, idén is a felfrissülés terepe lesz a JANA Színpad, hála a friss hazai zenészeknek, akiket minden délután kettőtől hajnalig megtalálsz a színpadon.

Kulcsszavak: , , , , , , , , , ,