Elstartolt a 24. Telekom VOLT Fesztivál

Tíz helyszínen több mint 200 programot, köztük tucatnyi nemzetközi sztárt, egy “teljesértékű” nulladik nappal kiegészült, fantasztikus 120 órányi fesztiválozást kínál a 24. Telekom VOLT fesztivál. A bérletek és a pénteki jegyek már elővételben elkeltek: 150.000 vendéget várnak Sopronba.

Hihetetlen, de lassan már negyed évszázada öltjük fel nyaranta a fesztiválgúnyát, és indulunk szép tömött sorokban Sopron felé, mert ugye mindenütt jó, de a legjobb ott. Főleg a VOLT Fesztivál alatt, ami már nem csak a hazai fesztiválozók egyik nagy kedvence, de a nemzetközi szakma és fesztiválozó társadalom is kikiáltotta már kategóriájában a legjobbnak, melyet az idei érdeklődés és a kínálat is bizonyít.

http://vargabenedek.hu - Rockstar Photographers - http://facebook.com/festivalphotographers

http://vargabenedek.hu – Rockstar Photographers – http://facebook.com/festivalphotographers

Felsorolni is nehéz – nem is kíséreljük meg – a programok sorát, csak ízelítőt adunk az idei, meglehetősen erősre, és a VOLThoz méltóan változatosra sikerült kínálatból.

Idén is két nagyszínpadon – “vetésforgó rendszerben”, egymást váltva – hívják a közönséget a koncertek epicentrumába a zenekarok. A Telekom Nagyszínpadon a nulladik napon a Petőfi Zenei Díj ceremóniája adta meg az alaphangulatot, más napokon pedig itt lép fel a hazai zenekarok közül a legtöbb, ahányan csak egy ötnapos fesztiválon elférhetnek. A nemzetközi nagyágyúk közül a legnagyobb érdeklődés az Iron Maiden, The Prodigy, az Axwell – Ingrosso páros, Wiz Khalifa, Slayer és Paul Kalkbrenner fellépését kíséri, de idén már minden napra jut 2-3 világsztár.

Az OTP Junior- Petőfi Rádió Nagyszínpad programjait Ákos nyitotta meg és itt lépnek fel javarészt a legnagyobb tömegeket vonzó hazaiak. Így a VOLT himnuszát gyártó Wellhello, a Halott Pénz, a Punnany Massif, a Kiscsillag, a Magna Cum Laude, a Brains vagy az Irie Maffia – persze még sokan mások.

A Jana Színpad a legmenőbb hazai bandáknak ad helyet, csak néhány a sorban: Hősök, The Biebers, Cloud 9+, Péterfy Bori & Love Band, Margaret Island, Kelemen Kabátban, Bëlga, de jönnek ide nagy legendák is, mint a Beatrice vagy Deák Bill Gyula, de jól megfér majd “egymás mellett” Ganxsta Zolee vagy Ruzsa Magdi is, mi több, egy kakukktojás a sok magyar között, a Stereo MC’s.

http://vargabenedek.hu - Rockstar Photographers - http://facebook.com/festivalphotographers

http://vargabenedek.hu – Rockstar Photographers – http://facebook.com/festivalphotographers

A Telekom Téren a zeneszeretők mellett a sportrajongók is jól járnak, ugyanis a koncertek között (lesz itt GusGus, Alle Farben, Karányi lemezbemutató, Metzker Viki, Lotfi Begi, Jan Blomqvist & Band és sok-sok minden) itt követhetjük a foci EB eseményeit is.

Sopron Színpad – Heti Válasz Borfesztivál + Poncichter Negyed a legkiválóbb tájjellegű borok mellé változatos zenei programmal készül, a Kutya Vacsorájától a Kaukázusig, a Bikinitől Kis Grófoig.

 

Adattár

Tizenöt hektáron, a Lővérek csodálatos környezetében épült fel a VOLT többszáz ember napokon át tartó munkájával. Épült összesen 2000 négyzetméternyi színpad, a két legnagyobb a Telekom illetve az OTP Junior – Petőfi Rádió nevet kapta. Az előző egy 100 tonnás látványos darab, 16 méter magas és mintegy 1000 négyzetméteres. A másik nagyszínpad 60 tonnát nyom, 14 méter magasba emelkedik és 800 négyzetméter a területe. Egyéb monumentális építmények is felbukkannak a VOLTon: lesz egy 18 méter magas HC torony és egy 32 méter átmérőjű óriáskerék is, a Sopron Eye.

A Telekom Volt Fesztiválon a látogatóknak 500 WC “áll szolgálatba”, köztük több speciális, a mozgáskorlátozottak részére, és lesz több mint 150 tusoló. A fesztiválozókra 400 fős biztonsági szolgálat ügyel és 200 fős egészségügyi bázis segít, ha baj van.

Kívánságok

Van, akinek organikus termesztésből származó gyümölcsök, és a helyi fürdőbe vezető útvonal áll a nemzetközi sztárok kívánságlistáján. A zöldség, gyümölcs tea, humusz reggeli mellé még helyi erdő sétaútjai felől érdeklődnek. Egy kiváló DJ szabályozható fényerejű, narancsfényű lámpát kér egy kellemes hangulatú öltözőbe, neont semmi esetre sem. A fellépés után jöhet két hamburger ketchuppal és különböző szószokkal, mellé villa és kés. Az italkérések az idén is változatosak: van zenekar, amelyik csak palackozott forrásvizet kér, van, aki nagy üveg Bombay Sapphire Gint, Ciroc Vodkát, Hennessy konyakot és Perrier Jouet pezsgőt. Emellett a listán még 10 doboz, meghatározott márkájú óvszer is található… A VOLT egyik legnagyobb DJ duója minden áron egy bizonyos Pesti szállodában akar lakni, viszont szeretnének 10 darab felbélyegzett soproni képeslapot kapni. A fesztivál legnagyobb durranása Bécsben száll meg, kértek 12 öltözőt, 2 masszázsszobát, egy gardróbszobát és egy videószobát is és vagy 200 törölközőt. Az ételek mellé pedig saját márkás sörüket innák – Iron Maiden TrooperAle legszívesebben. Egy másik kemény csapat meghatározza az öltöző hőmérsékletét is – “ennek a szobának nagyon sötétnek és hidegnek kell lennie (68 degrees Fahrenheit / 20 degrees Celsius)” – írják. De vannak szerény Dj-k is: kell neki 5 db felbélyegzett helyi képeslap, egy csomag Haribo Gummy Bears cukor és “1x picture or postcard of a local hero” – legyen bárki is az.

 

Telekom a VOLT Fesztiválon 

A fesztiválozók által készített és posztolt fotók közel 30 négyzetméteres ledfalon jelennek majd meg a Telekom központi elhelyezkedésű, piramisszerű installációján.

Ahhoz, hogy fesztiválfotókkal posztolhassunk, chateljünk, bankkártyánkkal fizessünk, több tucat ember munkája, sokhetes előkészítés és több ezer méter hosszú kábelhálózat szükséges. Ennyi idő alatt kell az internetet felállítani, azokhoz wifi-pontokat létrehozni, és az élő közvetítéshez a streamelést előkészíteni. A Telekom VOLT Fesztiválhoz kapcsolódóan a Telekom idén is megerősítette nagy sebességű 4G hálózatát a fesztivál környékén. Tavaly Sopron területén kb. kétszeres forgalomnövekedés volt tapasztalható a VOLT ideje alatt. Ez nagyjából 1,8 terabájtnyi adatforgalmat jelentett, amelynek nagyobb része már 4G hálózaton bonyolódott. A zavartalan kommunikáció biztosítása érdekében a Telekom Sopronban jó néhány extra bázisállomást is üzembe helyezett. Az autókba, teherautóba épített mobil bázisállomások ugyanarra képesek, mint a városi fixen telepített állomások. Ezek a fesztivál több helyszínén felállítva ötven-, de akár százezer embernek is képesek mobil lefedettséget biztosítani.

 

http://vargabenedek.hu - Rockstar Photographers - http://facebook.com/festivalphotographers

http://vargabenedek.hu – Rockstar Photographers – http://facebook.com/festivalphotographers

Innovatív fejlesztések

A Telekom VOLT Fesztivál készpénzmentes fizetési szolgáltatását idén is – immáron a Sziget csoport tagjaként – a Festipay biztosítja. A fesztiválozók számos új szolgáltatással találkozhatnak majd Sopronban. Az innovatív fejlesztések között több olyan megoldás is van, amely a hazai piacon újdonságnak számít, ilyen például a Festipay mobil alkalmazása, amely további kényelmi funkciókkal bővül majd, gyorsan, egyszerűen, sorban állás nélkül tölthetjük fel fesztivál kártyánkat.

Kulcsszavak: , ,