Évek óta égnek a Sziget fesztiválon

Mint ismeretes, a Sziget fesztivál nem csak Magyarország legnagyobb fesztiválja, hanem Európa egyik legjelentősebb eseménye. Ahhoz, hogy megmaradhasson ez a státusza a fesztiválnak, minden évben új programmal, szórakoztatási lehetőséggel kell szolgálnia látogatói számára. Egy tűztáncos csoport mégis évek óta töretlenül előadó tud maradni.

Már csak a megjelentek számát is elnézve, mely 400.000 fő körüli számot konstatál az utóbbi években a Sziget fesztiválon. Ekkora létszámot összeszedni elég nehéz lenne változatos és sokat ígérő programok nélkül kicsiny hazánkban. A legnevesebb hazai fesztiválra évről évre próbálnak bejutni az előadó csoportok, hiszen hatalmas referencia számukra. Illetve egy teljesen más világban (általában meseország hangulatban) tölthetnek egy hetet a „munka mellett”.

hestia_sziget 1

A Hestia Tűztánc csoport immáron több mint 8 éve minden évben megújuló műsorral jelentkezik a Sziget Fesztiválról. A Cökxpoit Ambient sátor műsorkínálatát színesítik. Érdekességként megemlítésre kerülhet, hogy ez az egyetlen sátor a fesztiválon, mely napi 23 órában ad programot a szórakozni vágyóknak. Viszont nem árulnak alkoholt, annál inkább nyugtató perceket adnak a relaxáló tömegnek, akik cipő levétele mellett kapnak belépési engedélyt a babzsákos, színes világba.

A Hestia nem csak látványos esti vagy éjszakai látványt nyújt a sátor vendégei számára, hanem délutáni programot és kis ügyesség fejlesztő programot is kínál számukra a zsonglőr oktatásán. Nem kell magyarázni, milyen hamar csoport alakul ki a gyakorló eszközök körül, és minden nemzetiség csatlakozik a játékhoz.

hestia_sziget 2

Az esti tűz showk mindig valamilyen nem mindennapi látványelemmel egészülnek ki. Vagy a ruházattal (illetve testfestéssel játszanak az előadók, vagy a helyszín (díszlet) teljesen elvarázsolt hangulatú. Kivétel nélkül mindig látványos diavetítés és projektor látványvilág veszi körül az előadókat.

Amennyiben a Szigeten jársz idén, látogasd meg ezt a nem mindennapi programot, a tűztáncosok általában minden nap 30-60 perces műsort adnak (a hivatalos programfüzetben is megtalálhatóak).

Kulcsszavak: , , ,