Zsombói Szabadtéri Színpad 2017

Parádés szereposztással – Esztergályos Cecília, Verebes István, Oszter Sándor, Mahó Andrea szereplésével, és nem kis meglepetésre Gundel Takács Gábor felkérésével – készül a Zsombói Szabadtéri Színpad idei előadássorozatára a Csókos asszony című operett. A július 7. és augusztus 6. között tartó nyári programkínálatban, túl az operetten, lesz 100 Tagú Cigányzenekar koncert sztárvendégekkel, két ExperiDance produkció és színpadra kerül egy musical premier is.

Ötödik alkalommal várja a szabadtéri fesztiválok iránt érdek­lődő nagyérdeműt a Zsombói Szabadtéri Színpad 2017 nyarán. A Szegedtől mintegy 20 km-re fekvő nagyközség nyári előadá­saival, a maga egyedi megjelenésével már eddig is figyelemre méltó, folyamatosan erősödő részévé vált a magyar szabadtéri színházi kultúrának. A 2017-es esztendő július 7. és augusztus 6. közötti nyári programkínálata azonban az eddigiekhez képest még markánsabb helyértéket kölcsönöz a Zsombói Szabadtéri Színpadnak, ahová a jövő évadban több mint 10.000 vendéget várnak.

zsombo_program

A hely különlegessége, hogy a nagyközség szívében, egy­máshoz közel, két olyan speciális hangulatú helyszín található, amely mind befogadóképességét, mind a környezetét tekint­ve egymástól meglehetősen eltérő. A sport- és szabadidőköz­pont egy festői, erdővel övezett területen található. Itt épül fel az 1500 férőhelyes nézőtér és a hozzá tartozó színpad, amely 6 estén keresztül ad színvonalas helyszínt a programban sze­replő előadásoknak. A 2017-es műsorpalettán itt lesz látható a Csókos asszony című operett parádés szereposztással, benne Oszter Sándorral, Verebes Istvánnal, Esztergályos Cecíliával, Mahó Andreával és a szervezők reményei szerint Salvator Philippo főkomornyik szerepében a kiváló sport-kommentátorral, Gundel Takács Gáborral. Ide érkezik majd az ExperiDance produkció az Én, Leonardo – A fény születése és a Nostradamus – Világok vándora című táncprodukciókkal. Júli­u s 29-én pedig a 100 Tagú Cigányzenekar, melynek koncertjén a Balkan Fanatik lép fel vendégegyüttesként, a Mayossa Tánc­együttes 40 néptáncosának közreműködésével.

A másik helyszín a Rózsa Sándor Csárda, amely az amfiteát­rumként működő környező erdővel kiegészülve patinás hátteré­ül szolgál az előterébe megálmodott produkcióknak. A 2016. évi Rózsa Sándor Legenda című előadás után idén nyáron a Lúdas Matyi című musical fogadja két alkalommal az érdeklődőket a 600 férőhelyes nézőtéren.

Kulcsszavak: , ,