Bár örökké tartana: Everlast ma a Hegy’en

Everlast már a Tisza-parti nyarat és a Borsodi Nagyszínpad mögötti bográcsban készült vaddisznópörköltöt ízlelgeti: a House of Pain egykori frontembere este tízkor lép fel a Borsodi Hegyalja Fesztiválon. Az ő koncertjét még a sajátjánál is jobban várja Ganxsta Zolee, akinek nagy példaképe a kultikus amerikai zenész. Ausztriából a Parov Stelar Band érkezik, új albumot hozva a fesztiválozóknak. A Danko Jones a magyar Ektomorffal közös számát is eljátssza ma este, a Kowalsky meg a Vega különleges, Big Band Special programmal és FankaDelivel jön, a Hatebreed igazi, keleti-parti HC-t ígér, Péterfy Bori pedig a babaszünet után, szintén új zenékkel tér vissza a tokaji fesztre. A négynapos, zöld szemléletű bulin már most több száz kassai és pécsi vendégeskedik.

A fesztiválrádió már ráhangolta hegyaljásokat Everlast mai koncertjére, az ország minden pontjáról  pedig a zenész rengeteg rajongója tart Tokaj felé, hogy élőben is hallhassa a Put your lights on-t, a What it’s like-ot és a többi ikonikus Eric Schrody-szerzeményt. Ganxsta Zolee, a Kartellel való fellépése után azonnal a Borsodi Nagyszínpadhoz indul, hogy végre találkozhasson kedvencével, akinek zenéje meghatározó volt Döglégy életében. Nem csak ez az egy nagy találkozó jön ma a Hegy’en: a kanadai rockoroszlán Danko Jones élőben előadja közös számát a magyar thrashcsapattal, az Ektomorffal.

Péterfy Bori és szerelmes bandája az énekesnő kisfiának születése miatt tartottak egy kis szünetet, de idén végre újra megtáncoltatják a Hegyalja közönségét, ráadásul új számot is hoznak. Bocskor Bíborka ugyanezért a Magyashegyi Underground élén felelt, ők szintén új zenékkel készültek. Egy hercegnővel az oldalán, pontosabban az új, The Princess című albummal jön a Parov Stelar Band, a Hatebreed pedig hamisítatlan HC-vel tornáztatja majd a jelenlévőket.

Többszáz vendég Pécsről és Kassáról

Idén a Hegy’ vendégül látja Kassa és Pécs lakosait. Az EU jövő évi és tavalyi kulturális fővárosának lakói közül több százan éltek eddig a lehetőséggel, és már a Fesztiválon élvezik a koncerteket és a hideg Furmint-fröccsöket. Ma nem csak ők, de a többi hegyaljás is rophatja többek közt a Mora című visszatérő albumával Fonogram-díjat nyert Freshfabrik, az új lemezen dolgozó Anna and the Barbies, a környezettudatosan, újrahasznosított papírból készült borítóba csomagolva kapható új korongjával turnézó Nemjuci, a Maszkura és a Tücsökraj, a Hangmás és a Balkan Fanatik fellépésein. Ezen kívül a Hegy’en utoljára még találkozhatnak a rajongók a Pendulummal, akik DJ setet hoznak búcsúzóul. A tegnapi fergeteges Alphaville és a felszabadítóan együtt éneklős EDDA Művek után tehát ma is óriási bulik várnak a fesztiválozókra a Hegy’en.

Kulcsszavak: , ,