Miskolci Sörfesztivál

 

Gyerekként mindig vártam azt a pillanatot, amikor a szüleim kézen ragadnak, és elindulunk a Sörfesztiválra. Persze sört még akkor nem ihattam, de nagyon szerettem azt a hangulatot, ami ott volt; mindenki Borsodi feliratos műanyag pohárral a kezében mászkált az óriási sörsátorban és a Sportcsarnokban, és hallgattuk a jobbnál jobb koncerteket.

Azóta persze sok minden változott, más a helyszín, mások a fellépők, és már én is ihatok sört. 🙂 Mára kiköltözött a fesztivál a Sportcsarnokból a parkba, a Népkertbe. Nagyon hangulatos színes izzókkal kivilágított sétányon lehetett eljutni magára a fesztivál területére. Már nemcsak Borsodi sört szolgáltak fel, hanem különböző, finomabbnál finomabb sörkülönlegességeket lehetett megkóstolni. Nemcsak inni, hanem enni is lehetett a fesztiválon, a szokásos “fesztivál kaják” sorakoztak fel – sült húsok, óriás palacsinta, hot-dog, sörkorcsolyák. Persze nemcsak a hasunknak kedvezett a fesztivál, hanem a fülünknek is. Minden este megtelt a Népkert koncertre, és sörre vágyó emberekkel.

Az időjárás is kedvezett, hiszen gyönyörű napos időnk volt, csak estére hűlt le egy kicsit a levegő – ez azonban akkor már senkit nem zavart – fűtött az alkohol, és persze a mozgás – hiszen nem nagyon engedték a fellépők, hogy bárki is üljön a koncertjén.

Első este a Hooligans, a Carbonfools és Fenyő Miklós szórakoztatták a közönséget.

Második este jött az első külföldi sztárfellépő, Haddaway, aki még Hajdú Pétert is felhívta a színpadra, hogy elénekeljék közösen a Baby don’t hurt me című számot. De úgy tűnt ez csak a bemelegítés volt, hiszen az igazi buli csak ezután jött. Valószínűleg a legtöbb vendéget az Edda vonzotta a fesztiválra – még Miskolc polgármestre is ott tombolt a közönség sorai között.

Az együttes frontembere így nyilatkozott az egyik miskolci lapnak: “Extra a mai este, mert Miskolc az mégiscsak Miskolc, nekem mindenképpen különleges. Itt jobban akar bizonyítani az ember, mint máshol… A sörfesztiválon pedig az a dolgunk, hogy a családoknak, gyerekeknek, barátoknak örömet okozzunk …” (http://minap.hu/news.php?extend.72929.23)

DJ BOBOKövetkező este fellépett Caramel, majd az est fénypontjaként megjelent a színpadon René Baumann, azaz DJ Bobo. A svájci énekes, dj nagyon jó hangulatot teremtett, és elhozta Miskolcra legsikeresebb számait.

A harmadik este Kasza Tibivel kezdődött a bemelegítés, majd egyszercsak megszólalt a Cotton Eye Joe a Rednex előadásában. Zárásként pedig, ha még nem lett volna elég a retróból, akkor ellátogathattunk az Első Emelet koncertjére, vagy aki inkább a mai zenét kedveli, az a Punnany Massif számaira tombolhatott.

A fesztiválra közel 70 ezren látogattak ki a négy nap folyamán, és több,  mint 100 ezer liter sör fogyott el.

Reméljük végre újra hagyománnyá válik Miskolcon a sörfesztivál, és jövőre is ellátogatnak hozzánk a legnagyobb és legnépszerűbb együttesek, sztárok.

 

Kulcsszavak: , ,