148 000-en VOLToztak

VOLT 2016, tőmeg

Vasárnap hajnalban ért véget a 24. Telekom VOLT Fesztivál, amely rekordszámú közönséget, 148 000 látogatót vonzott Sopronba. Az “Európa legjobb közepes méretű fesztiválja” címmel kitüntetett esemény leglátogatottabb napján 35 000-en vettek részt az Iron Maiden koncertjén.

Négy nap verőfényes napsütés és az utolsó esti vihar mellett majd’ 150 000 vendéget vonzott Európa legjobb közepes méretű fesztiválja Sopronba. “A Telekom VOLT Fesztivált elsősorban a hazai vendégek látogatják, 15000 külföldi vett részt az idei eseményen. A 24. alkalommal megrendezett fesztivál története során először fordult elő, hogy a bérletek és a pénteki napijegyek elővételben elkeltek” – mondta el Lobenwein Norbert, a VOLT főszervezője. Az idei VOLTon 20 világsztár mellett 200-nál is több hazai produkció lépett színpadra. Nagy sikert aratott a frissen debütált folk színpad és a 35 méter magas “VOLT EYE” óriáskerék is. A hazai és külföldi fellépők kivétel nélkül ódákat zengtek a rendkívül esztétikus fesztivál láttán, amelyről ezekben a napokban több százezer fotót osztottak meg a résztvevők. Természetesen rengeteg fotó született Palvin Barbiról is, aki a közönséghez hasonlóan bulizta végig az idei VOLTot.

VOLT 2016, nagyszínpad

“Az idei, rendkívüli siker után természetesen már készülünk a folytatásra. A jubileumi, 25. Telekom VOLT Fesztivált 2017-ben július 5-8. között rendezzük meg.” – árulta el Fülöp Zoltán, a VOLT másik főszervezője.

Egymillióan követték a Petőfi Zenei Díj gálát

A Telekom VOLT Fesztivál nyitónapján első alkalommal adták át a Petőfi Zenei Díjakat. A rendkívül látványos, 2 és fél órás show-ban többek között Ákos, a Punnany Massif, a Halott Pénz, Rúzsa Magdi és a belga Lost Frequencies is színpadra lépett. A legjobb zenekar díját a Halott Pénz vihette haza, de díjat vehetett át többek között Szabó Balázs, Rúzsa Magdi és Ákos is. Bereményi Géza életműdíjat kapott. A gálát a helyszínen huszonkétezren, a Duna World, a Petőfi TV és a Petőfi Rádió közvetítésében pedig majdnem egymillióan követték figyelemmel.

A következő napokban is hullottak a díjak: Dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere elismerő oklevelet adott át a Wellhello és a Halott Pénz zenekaroknak az Emlékszem, Sopronban című VOLTos himnuszért, amelyet eddig 12 millióan láttak.

Fő-Tér-Kép

Ismert kortárs művészek a VOLT ART GROUP tagjai vezetésével egy egyedülálló művészeti alkotást hoztak létre a Telekom VOLT fesztivál pénteki napján.

sopron életképek CSS-596

A Telekom a VOLT Fesztivál névadó szponzoraként is részt vállalt a Fő-Tér-Kép elkészítésében július 1-jén. A közösségi macskakő-festés alkalmával a Telekom civil stratégiai partnere, az Autistic Art Alapítvány művészeti programja keretében született alkotás is felkerült a közterületi mozaikképre.

A soproni Fő téren, többezer macskakő megfestésével létrehozott mű a közönség bevonásával készült, az alkotásban ef. Zámbó István mellett Verebélyi Diána, Magyarósi Éva, Papp Ildikó és a Nyugat-magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének hallgatói is részt vettek. Mellettük Bihari László, autista fiatal rajza is felkerült a soproni Fő tér macskaköveire. Az alkotás folyamatát egy time-lapse video is megörökíti:

Kulcsszavak: , ,